Men hvem bliver dog afhængig af at shoppe?

hvem-bliver-dog-afhaengig-af-at-shoppe_shopaholic_1200x628

Vi har set shopaholic-filmene og selvom det er tåkrummende, så griner vi også lidt at Becky’s vilde forbrug. Men vi havde jo ikke synes det var lige så charmerende, hvis det havde været tomme vodka-flasker hun havde gemt i skabet vel?

Man regner med at ca 5.8 % af den amerikanske befolkning er købe-afhængige. Det er faktisk en pæn slat mennesker – og der er ingen grund til at tro, at tallet er lavere i Danmark.

Men hvem bliver afhængig af at købe nyt?

Til forskel fra anden afhængighed, hvor der ofte er kønsforskelle, så har købe-afhængighed vist sig at være en ret ligelig fordelt afhængighed.

Det er bare forskellige ting vi køber og vi har forskellige indkøbsmønstre.

  • Der er dem der køber for meget dagligt
  • Dem der ikke køber i en længere periode, men så mister kontrollen og køber alt for meget.
  • Samlerne, der får brugt alt for mange penge på deres hobby
  • Tilbudsjægerne

Købe-afhængighed kan have mange ansigter og der kan ligge helt forskellig motivation bag.

Men fælles er, at det alt i alt undergraver din økonomi – og giver dig en følelse af ikke at kunne stoppe, selv hvis du forsøgte.

Kan du genkende dig selv i ovenstående, skal du ikke slå dig selv i hovedet. De fleste der ender med at blive fanget i afhængighed er landet der ved et tilfælde. Det ser jeg også igen og igen på mine forløb, hvor jeg hjælper sukker-afhængige.

Det er ikke så vigtigt, hvorfor du er endt, hvor du er endt. Det der er vigtigt for dig at vide er, at du kan vælge at vende båden nu. Lære nogle nye strategier og lære at tage ansvar for dine indkøbsvaner.

Det kan du lære på mit onlineforløb:

Shopaholic – slip (fri af) din købetrang


 

Kh Ditte

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!