Kender du de 4 faser af et indkøb, som peger på at du er blevet afhængig af at shoppe?

4faser_shopaholic_1200x628

Afhængigt af hvor dyrt det du drømmer om er, kan første fase begynde længe inden du køber noget som helst. Første fase er forventningens glæde. Altså her hvor du fantaserer om, hvordan dit nye indkøb vil forbedre dit liv, dit humør, din garderobe eller noget fjerde.

Det er her du oplever en tiltagende trang efter at købe det du drømmer om og din optagethed af det efterstræbte vil ofte styrkes afhængigt af hvor meget tid og energi du bruger på at undersøge og fantasere.

Når du føler, at du ikke kan vente længere træder du ind i anden fase. Nu er du igang med den aktive planlægning. Du er nu fast besluttet på at købe, men overvejer hvornår og hvor. Du er stadig i forventningens glæde og forestiller dig, hvor fedt det bliver, når det du drømmer om er i hus.

Nu til klimakset– dit køb! Det er her humøret peaker!

Men så rammer du fjerde fase, Nedturen. Det er her det går op for dig, at du IGEN har brugt for mange penge. Du er skamfuld og skuffet over dig selv. Du er faldet i, igen!

Fra første til fjerde fase kan der gå alt mellem 2 minutter og månedsvis.

Tricket er, at blive opmærksom på, at du er igang med at overtale dig selv til et køb – og så lære nye strategier, så du selv kan vælge istedet for at lade dine cravings styre dine valg.

Strategierne lærer jeg dig over 4 uger på onlineforløbet

Shopaholic – slip (fri af) din købetrang

 

 

Kh Ditte

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!