Hvad der sker i din hjerne på Black Friday

shopfoto_social

Dette er en advarsel!

For i dag er det Black Friday og det betyder, at din rationelle dømmekraft vil være delvist sat ud af kraft resten af dagen.

Nu tænker du måske at jeg lige skal klappe hesten.

Men jeg kan forsikre dig for, at det også sker for MIG.

For selv jeg, der er psykolog og har talrige indsigter fra mit arbejde om, hvordan du undgår at lade dig styre af din hjernes kemiske reaktioner på black Friday tilbud… selv jeg bliver også påvirket meget kraftigt. Det der sker her, er at når vores hjerner bliver præsenteret for et godt tilbud, så aktiveres vores indre belønningssystem.

Forestil dig, at du levede i urtiden, og du og din mand har efterladt børnene i en hule, fordi det er vigtigt at finde brændet til bålet.

Men så spotter i en hjort, der sidder fast i nogle grene med sit gevir.

Din mands bue og dit pil kommer hurtigt i brug, for selvom familien har godt med føde lige nu, så er det god idé at have noget mere kød på lager i vinterkulden, og din mand gør klog i at SPARE besværet med senere at skulle ud på en farefuld jagt. Så I skyder hjorten og går ud efter brænde bagefter.

Og her er vi så… Titusinder af generationer senere.

Hvor de géner som belønner den slags adfærd er blevet forstærket af evolutionen.

Vi har altså et system i hjernen, der aktiverer forskellige neuroner, som gør dig glad.

Det er ren kemi.

Ja, det svarer til effekten af en fysisk beruselse fra alkohol. Du kan faktisk føle dig flyvende når systemet bliver aktiveret og det bliver utroligt let at glemme alt andet i øjeblikket. Ubehaget ved at købe ting du ikke rigtigt får brugt kommer først senere (når det er for sent).

Det samme gælder ubehaget over at bruge penge, du hellere ville have gemt til noget vigtigere.

Og som sagt…

Du og jeg er i samme båd. Vi bliver (ligesom alle andre mennesker) ofre for hjernens ukritiske eufori over tilbudspriser. Men her er de gode nyheder…

Jeg har nemlig brugt de seneste måneder på at bygge et produkt for dig, der gerne vil lære at navigere i junglen af tilbud, og kun købe det, som du (også om 2 uger) er glad for at du købte.

Så du kan slå til, når det virkeligt betyder noget for dig – og undgå alle impulskøbene, som ikke gør noget for hverken din livskvalitet eller bankbog.

Du kan læse om forløbet her =>

(Og bare rolig, jeg lokker dig ikke til at købe i dag, men der ER dog en tidsbegrænset intro-rabat – så er du advaret.)

 

Ditte Munch-Andersen

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!